Acasa / Blog / Magie prin terapie pentru copii cu dizabilitati – Mos Craciun exista!

Magie prin terapie pentru copii cu dizabilitati – Mos Craciun exista!

Mos Craciun exista! Si nu doar pentru anumiti copii, ci pentru toti! In acesta perioada se intampla lucruri magice pentru 50 de copii din cadrul organziatiei noastre.

In perioada starii de urgenta  (decembrie 2021 – ianuarie 2022), Fundatia de Abilitare Speranta implementeaza Proiectul  Magie prin terapie pentru copii cu dizabilitati, finantat in cadrul Fondului de Sprijin  Hamilton Central Europe prin Fundatia Comunitara Timișoara. Finantarea se ridica peste 49.000 lei.

Scopul proiectului nostru este de a sprijini atat copiiii cu dizabilitati, cat si parintii acestora sa isi recastige increderea si sa continue sa muncesca in terapii, pentru a evolua si a se concentra pe abilitatile lor, nu pe dizabilitate. In context pandemic, dorim sa redam speranta de a continua sa avanseze in terapie cu rezultate bune, cu pasi mici in fiecare zi. 

Beneficiarii directi sunt 50 de copii cu dizabilitati severe, cu varste cuprinse intre 6 luni si 16 ani, cu diverse afectiuni: Sindromul Down, Austism, TSA, Tetrapareza spastica, etc, din Timisoara si imprejurimi, care au nevoie constant de terapii. Copii cu dizabilitatii nu pot intrerupe pur si simplu terapiile, pentru ei interventia specialistilor este o necesitate. Parintii au nevoie de indrumare si sprijin pe tot acest parcurs de dezvoltare al copilului. Conditiile in care se desfasoara terapiile sunt tot mai stricte si mai scumpe. Acest proiect este o gura de aer necesar pentru aceste familii, care fac un efort urias zi de zi.

Mulțumim @HamiltonCentralEurope pentru ca ești mereu părtaș la poveste! Mulțumim @FundatiaComunitara Timișoara pentru că știi cum sa faci rotile sa se invarta pentru o comunitate mai buna, fără etichete, incluziva. 

Check Also

ABC-ul dascălului care contribuie la creșterea unei comunități incluzive

GHIDUL DASCĂLULUI DIN ÎNVĂȚĂMÂNTUL DE MASĂ  Acest ghid a fost realizat de Fundația de Abilitare ...