Acasa / Blog / Abordări eficiente și inovatoare pentru reziliență parentală

Abordări eficiente și inovatoare pentru reziliență parentală

Proiectul PARENTING EFICIENT, sprijinit prin programul Erasmus+, își propune să promoveze capacitățile părinților pentru a putea răspunde eficient cerințelor complexe ale rolului lor. Acest proiect își propune să dezvolte un material inovator pe care părinții îl pot folosi în viața lor de zi cu zi pentru a favoriza rezistența proprie și a copiii lor.

Proiectul își propune să consolideze capacitatea părinților de a oferi un context parental de înaltă calitate, sporind astfel bunăstarea și dezvoltarea copiilor. Pe plan orizontal, proiectul se concentrează pe susținerea părinților în dobândirea și dezvoltarea abilităților de bază și a competențelor cheie, îmbunătățirea și extinderea ofertei de oportunități de învățare de calitate, adaptate nevoilor individuale ale adulților cu abilități sau calificări slabe.

Proiectul PARENTING EFICIENT recunoaște nevoia de a construi competențele părinților pentru a fi mai rezistenți și mai eficienți pe rolul lor parental. Implementarea proiectului la nivel transnațional va permite județelor partenere să învețe unul de la celălalt. Dezvoltarea sau monitorizarea strategiilor și politicilor existente în domeniul educației adulților nu poate fi realizată fără schimbul de informații și identificarea practicilor de succes între diferitele țări ale UE.

Afla mai multe pe site-ul proiectului: https://efficientparenting.eu/

Sprijinul Comisiei Europene pentru producerea acestei publicații nu constituie o aprobare a conținutului care reflectă doar părerile autorilor și Comisia nu poate fi făcută responsabilă pentru niciunul dintre noi care poate fi făcut din informațiile conținute de aceasta. [Numărul proiectului: 2019-1-RO01-KA204-063747]

 

Partenerii proiectului:

FUNDATIA DE ABILITARE „SPERANŢA”

UNIVERSITY OF THE AEGEAN

NEOPHYTOS CH CHARALAMBOUS (INSTITUTE OF DEVELOPMENT LTD)

THE RURAL HUB

CENTRE FOR ADVANCEMENT OF RESEARCH AND DEVELOPMENT IN EDUCATIONAL TECHNOLOGY LTD-CARDET

CENTRO PER LO SVILUPPO CREATIVO DANILO DOLCI

 

Check Also

Incluziune sustenabilă: o comunitate mai bună pentru toți

Fundația de Abilitare Speranța va implementa, în anul 2024, proiectul “Incluziune sustenabiă: o comunitate mai ...