Acasa / Blog / Aplicația BEHAVE, o solutie bazata pe TIC

Aplicația BEHAVE, o solutie bazata pe TIC

Proiectul BEHAVE își propune exact consolidarea și extinderea rețelelor și promovarea unei culturi transnaționale despre unele dintre cele mai eficiente strategii de abordare a SEBD în clasă. Dificultăți sociale, emoționale și comportamentale (SEBD) este un termen umbrelă care este utilizat pentru a descrie o serie de dificultăți sociale, emoționale și de comportament cu care se confruntă mulți copii și tineri în societatea de azi. Pentru a atinge acest obiectiv, proiectul oferă un set de instrumente pentru a consolida profilul profesional al profesorului, sporind, de asemenea, schimbul de dovezi și cunoștințe. Ținta BEHAVE sunt cadrele didactice din școlile primare care se implică zilnic în lupta pentru a garanta studenților SEBD o calitate mai bună a vieții.

Descopera aplicatia BEHAVE: https://www.behaveproject.eu/ 

Venind in intampinarea invatatorilor, pentru a reinterpreta semnificatia mediului scolar, aplicatia BeHave ofera suportul necesar, prin propunerea unor solutii practice de gestionare a anumitor situatii / comportamente aparute in timpul desfasurarii cursurilor si prin posibilitatea de evaluare a rezultatelor interventilor dumneavoastra.

Ce este aplicația BEHAVE?

Aplicația BEHAVE este o solutie bazata pe TIC pentru sprijinirea observarii si managementului problemelor de comportament. Aplicatia creata in cadrul proiectului BEHAVE finantat prin programul Erasmus are ca scop colectarea informatiilor privitoare la conditiile de mediu ce declanseaza si mentin un comportament provocator in randul elevilor/studentilor, creandu-se astfel un set de solutii si politici pentru diferite situatii problematice manifestate in timpul cursurilor. Cadrul didactic are ocazia, prin aplicatia BEHAVE, sa fie parte activa a acestui proces, promovand cooperarea, schimbul de strategii si beneficiind totodata de accesul nelimitat la resursele aplicatiei.

 

Ce face aplicatia Behave?

MASOARA Creează-ți măsurătoarea de la sesiune la sesiune folosind multe instrumente diferite
COLECTEAZA Colectează date direct pe dispozitivul tău preferat: computer salu laptop personal, telefon mobil sau tabletă
ANALIZEAZA aplicația alege cel mai bun algoritm pentru a calcula volumul impactului pe care l-a avut intervenția comportamentală aplicată.

Care sunt intervențiile bazate pe dovezi comportamentale?

Intervențiile bazate pe dovezi comportamentale sunt planuri de a reduce comportamentele cu probleme sau de a crește comportamentele pozitive care au o dovadă empirică documentată a eficacității lor. Aplicația BEHAVE este capabilă să calculeze automat dimensiunea efectului unui plan de intervenție comportamentală și să afișeze rezultatele într-un mod ușor.

Care sunt principalele caracteristici ale aplicației BEHAVE?

Caracteristicile aplicației BEHAVE urmează cei 6 pași descriși în imaginea de mai jos:
– Adaugi un elev
– Construiesti o masura
– Aduni date
– Faci un plan de observare
– Etichetezi faza si datele
– Analizezi datele

Aplicația BEHAVE este un software care facilitează modul în care profesorii pot aplica intervenții bazate pe dovezi comportamentale la școală. Daca esti professor sau specialist care lucreaza cu elevii la clasa, poti sa o incerci si tu!

Check Also

Incluziune sustenabilă: o comunitate mai bună pentru toți

Fundația de Abilitare Speranța va implementa, în anul 2024, proiectul “Incluziune sustenabiă: o comunitate mai ...