Acasa / Blog / Terapia prin dans – o nouă abordare terapeutică la Fundația Speranța

Terapia prin dans – o nouă abordare terapeutică la Fundația Speranța

Fundatia de Abilitare Speranta vine in acesta toamna cu o terapie minunata pentru copiii cu nevoi speciale. Este vorba despre TERAPIA PRIN DANS.

Cu 25 de ani de experienta in dans, balerina Francisca Virag Hoca ii va introduce pe micuti intr-o lume minunata. Francisca lucreaza de de 10 ani cu copii cu nevoi speciale si continua sa ne uimeasca cu rezultatele pe care le obtine cu ajutorul dansului. Dansul si psihologia se imbina perfect, iar studiile ei in psihopedagogie speciala s-au contopit in ceea ce face azi.  

Prin metodele folosite, atent alese şi create în funcţie de tipul fiecărei afecţiuni, copiii sunt ajutaţi să se integreze mai bine în mediul înconjurător, să îşi depăşească obstacolele de ordin fizicpsihiccognitiv şi social cauzate de afecţiunile de care suferă.

Muzica aduce starea de bine, iar corpul este placut surprins de eliberarea endorfinelor. Dansul inspiră increde de sine, copii invata relaţionarea prin mişcare, comunicarea prin atingere, dansand împreună. Atunci cand relationarea este mai dificila, pe masura ce se misca pe muzica si sunt incurajati si aplaudati de ceilalţi pentru eforturile lor, copiii experimenteaza mulţumire de sine si incredere în fortele proprii.

Lucrul cu un copil cu dizabilităţi implică în general o abordare complexă. Nu minimiza însă beneficiile terapiei prin dans şi muzică! Poate că nu va aduce schimbări peste noapte, dar cu siguranţă va îmbunătăţi starea emoţională atât a copilului tău cât şi a ta, ca părinte.

Din 1 octombrie, copiii pot incepe terapia prin dans cu Francisca in cadrul Fundatiei de Abilitare Speranta. Ne gasiti aici:

Tel.: 0256 27 44 66

office@fundatia-speranta.ro

Check Also

ABC-ul dascălului care contribuie la creșterea unei comunități incluzive

GHIDUL DASCĂLULUI DIN ÎNVĂȚĂMÂNTUL DE MASĂ  Acest ghid a fost realizat de Fundația de Abilitare ...