Acasa / Blog / Împreună învingem Down-ul! La TIMOTION 2019

Împreună învingem Down-ul! La TIMOTION 2019

Proiectul își propune să continue sa dezvolte competențe noi de socializare pentru 10 copii cu sindrom Down incluși în programul terapeutic al Fundației de Abilitare ”Speranța” și competențe parentale adecvate, odată cu schimbarea percepției și a mentalității societății față de ei. In fiecare an reusim sa mai facem un pas inainte. Impreuna putem fi Ambasadorii Sperantei care au spart barierele sociale si au devenit un exemplu de buna practica. Activitățile proiectului se desfășoară într-un context de învățare informală, prietenoasă și relaxantă pentru toți participanții.

DE CE ESTE NEVOIE DE ACEST PROIECT:

În România, copiii cu sindrom Down sunt marginalizați in sistemul educațional si in societate. Proiectul își propune să contribuie la schimbarea percepției și a mentalității societății față de ei,  în vederea creșterii gradului lor de incluziune socială, prin dezvoltarea programului de creștere a competențelor sociale pentru copiii cu Sindrom Down și părinții lor. Daca sunt sustinuti, acesti copii sunt capabili sa ofere lucruri incredibil de valoroase pentru societate. Continuam sa luptam alaturi de ei pentru ca in fiecare an mai facem un pas impreuna spre integrarea lor prin acordarea sansei de a-i cunoaste si de a le fi alaturi.

CE VA SCHIMBA ACEST PROIECT ÎN COMUNITATEA TA?

Impreuna invingem Down-ul, editia a patra isi propune sa să continue dezvoltarea competențelor noi de socializare pentru 10 copii cu sindrom Down incluși în programul terapeutic al Fundației de Abilitare ”Speranța” și competențeor parentale, odată cu schimbarea percepției și a mentalității societății față de ei. In fiecare an reusim sa mai facem un pas inainte. Impreuna putem fi Ambasadorii Sperantei care au spart barierele sociale si au devenit un exemplu de buna practica. Activitățile proiectului se desfășoară într-un context de învățare informală, prietenoasă și relaxantă pentru toți participanții. Rezultatele sunt  creșterea gradului de incluziune socială a copiilor cu sindrom Down și schimbarea percepției societății față de ei.

AMBASADORII SPERANTEI

Hojda Andreea Raissa, din echipa Ambasadorii Sperantei: „Eu sunt Raissa Andreea Hojda și sunt campioana națională la atletism. Veniți alături de mine și de campionii Sperantei la #Timotion. Împreună învingem Down-ul! Fundatia de Abilitare Speranta lupta pentru integrarea copiilor cu nevoi speciale în grădinițe și scoli și eu alerg pentru ei, pentru schimbarea mentalității în iubire pentru acești copii.”

Marius Similie- kinetoterapeut FAS„Buna, numele meu este Marius și sunt kinetoterapeutul Fundației de Abilitare “Speranța”. Prin munca și dăruirea mea am descoperit aceasta lume minunata a acestor copii deosebiți. Anul acesta am decis sa aducem din nou zâmbetul și fericirea pe chipul copiilor cu sindromul Down. Alege și tu sa ieși din rutina zilnică susținând cauza noastră “ Impreuna învingem Donw’ul”! Poți dona in contul meu de campion sau te poți alătura echipei Ambasadorii Sperantei alergând la una dintre cursele Timotion! Susține progresul copiilor din interiorul Fundației de Abilitare “Speranța”! Campionul Sperantei” 

Alexandru  Turcanu, un campion al speranței. Al speranței că orice obstacol poate fi trecut și al Fundației de Abilitare Speranța. Sindromul Down care i-a oferit în plus cromozomul iubirii îl face un atlet complet în întrecerea de zi cu zi cu depășirea propriilor limite. Alexandru înoată, schiază, patinează, face karate și îi place școala. O lecție vie pentru noi toți, merită din plin să alergăm alături de el în minunata cursă a vieții de la #TIMOTION sau să îl susținem. „Sunt Alexandru și te invit să intri în echipa celor care oferă SPERANȚĂ. Te aștept la TIMOTION să susținem, fiecare în felul lui, visul oricărui copil de a avea o viață frumoasă, plină de zâmbet, culoare și prietenie. Haide în echipa campionilor SPERANȚEI!”

Andrei Cupsa, din echipa Ambasadorii Sperantei. „Eu sunt Andrei și am 23 de ani. Fac sport de când eram mic.Îmi place să înot, să schiez și să merg la călărie. Sunt un mare campion și vreau să fiu un exemplu pentru toți copiii,să vadă toți ce frumos este să faci sport.O să alerg la Timotion pentru cei mai buni prieteni ai mei din Timișoara. Vreau să mergem împreună la mare și anul acesta.Vă iubesc pe toți.”

Cristina Bălan,  artistă și mămică de copii speciali. „Cred în depășirea condiției, cred în evoluție, cred în oamenii care fac aceste lucruri și ne inspiră să fim mai buni. Cred în copiii mei, nu în cromozomii lor. Și mai cred că dacă nu putem vedea abilitățile celor din jurul nostru, indiferent de condiția lor genetică, noi avem cea mai mare dizabilitate: neomenia. Iar asta nu se poate remedia cu nimic. Eu cred în abilitate, în ciuda dizabilității. Susțin proiectul Fundației de Abilitare Speranța: Împreună învingem Down-ul!”

Marius Parjol, KINETOTERAPEUT Fundatia de Abilitare Speranta. „Alături de copiii cu Down am descoperit o lume în care ambiția și antrenamentul depășesc orice neputință. Am reușit să fac performanță cu acești copii datorită lor. Fii Ambasadorul Speranței și aleargă cu noi la Timotion sau donează, dacă vrei să vezi lumea prin ochii noștri de campioni.”

Check Also

Incluziune sustenabilă: o comunitate mai bună pentru toți

Fundația de Abilitare Speranța va implementa, în anul 2024, proiectul “Incluziune sustenabiă: o comunitate mai ...