Acasa / Blog / Politici publice alternative pentru copiii cu autism

Politici publice alternative pentru copiii cu autism

Pret de doua zile a avut loc cursul de formare in Advocacy, la Timisoara, eveniment organizat in cadrul proiectului POCA, coordonat de Asociatia Help Autism, in parteneriat cu mai multe institutii si ONG-uri din Romania, printre care si Fundatia de Abilitare Speranta. In prima zi am vorbit despre Politicile Publice, Advocacy, Arborele Problemelor, Harta Comunitatii si cel mai important, cum putem aborda solutionarea unei probleme din comunitate.

Vineri, 19 aprilie 2019, discutia s-a axat pe legislatie, obtinerea de informatii publice, foundreasing, scrierea unui proiect si cum sa structurezi o campanie de advocacy. La seminar a participat din partea Fundatiei de Abilitare Speranta, directorul executiv Anca Menina Danci, iar seminarul a fost sustinut de Septimius Parvu. Gazda noastra a fost Sergiu Raiu, din partea Help Autism.

 

Rețeaua RO-TSA este cea mai mare rețea de ONG-uri și instituții publice în sprijinul copiilor cu TSA, înființată în cadrul proiectului „Creșterea implicării ONG-urilor și partenerilor sociali în promovarea politicilor publice alternative pentru copiii cu TSA”, din care face parte si Fundatia de Abilitare Speranta.

Check Also

Incluziune sustenabilă: o comunitate mai bună pentru toți

Fundația de Abilitare Speranța va implementa, în anul 2024, proiectul “Incluziune sustenabiă: o comunitate mai ...