Acasa / Blog / Fundatia Speranta invata despre simptomele psihotice la copil

Fundatia Speranta invata despre simptomele psihotice la copil

Psihologul Fundatiei de Abilitare Speranta, Sebastian Bilanin a participat in 18 mai la workshopul Simptomele psihotice la copil: Strategii de psihodiagnostic si intrventie clinica si educationala,  organizat de Institutul de Psihologia Dezvoltării.


Temele abordate:

  • Tabloul clinic al schizofreniei la copil. Forme de schizofrenie cu debut în copilărie. Alte tulburări psihiatrice întâlnite în copilărie care cuprind simptome psihotice. Tulburări psihice la copil ce pot fi confundate cu psihoza: tulburarea obsesiv compulsivă și tulburările din spectrul autist.
  • Teorii neurologice și psiho-sociale privind etiologia tulburărilor psihotice și instalarea timpurie a acestora.
  • Protocol de evaluare clinică și educațională în cazul simptomelor psihotice ale copiilor: scopurile evaluării, informații relevante preliminare diagnosticului, principalele probleme care direcționează evaluarea, teste și instrumente adecvate pentru fiecare etapă a evaluării, modele de evaluare pentru probleme particulare, diagnosticul diferențial și al comorbidităților.
  • Evaluarea complexă a tulburărilor psihice comorbide sau care pot fi confundate cu tulburările psihotice ale copiilor.
  • Model de intervenție clinică și educațională țintit pe particularitățile copiilor cu simptome psihotice: tehnici de relaxare, imagerie, metafore terapeutice, povestiri terapeutice, experiențiale de consiliere a copilului și familiei.
  • Tehnici de adaptarea clasei la nevoile copilului cu simptome psihotice.

Check Also

Incluziune sustenabilă: o comunitate mai bună pentru toți

Fundația de Abilitare Speranța va implementa, în anul 2024, proiectul “Incluziune sustenabiă: o comunitate mai ...