Acasa / Blog / Investind în servicii sociale, investim în oameni – conferinta

Investind în servicii sociale, investim în oameni – conferinta

Fundatia de Abilitare “Speranta” participa la Conferința Conferința internațională „Investind în servicii sociale, investim în oameni”, desfășurata în perioada 16-17 mai 2019, la Hotel Marshal Garden, București.

Interventie Timpurie și dezinstituționalizare sunt doua subiecte care ne leagă direct de oamenii care ne-au oferit modele de practica și strategii sociale. Cu toate acestea, reprezentanții organizațiilor participante din România și-au manifestat îngrijorarea legata de felul în care instituțiile statului înțeleg dezinstituționalizarea. În cadrul acestui eveniment s-a pus accent și pe finanțarea și metode de administrare a bugetelor serviciilor sociale în context european. 

Organizatori:

  • Asociația Europeană a Prestatorilor de Servicii pentru Persoane cu Dizabilități (EASPD) reprezintă interesele a peste 17.000 de furnizori de servicii de asistență socială și de suport pentru persoane cu dizabilități din 34 de țări europene.
  • Federația Dizabnet reprezintă rețeaua prestatorilor de servicii pentru persoane cu dizabilități cu 112 membri în România și Republica Moldova.
  • FONSS este o federație românească cu 35 de membri furnizori de servicii sociale, ce are ca scop sprijinirea dezvoltării ONG-urilor ce acționează în domeniul serviciilor sociale.
  • Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) are ca misiune dezvoltarea capacității organizațiilor societății civile din România de a acționa eficient în beneficiul comunităților lor, prin mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu de funcţionare favorabil și întărirea cooperării cu celelalte sectoare.

Organizată în comun de către cele patru organizații, conferința europeană privind finanțarea serviciilor sociale ofera celor 250 de invitați oportunitatea de a obține cunoștințe practice și teoretice cu privire la varietatea modelelor eficiente de finanțare a serviciilor sociale din întreaga Europă. Totodată, ea reprezintă o bună ocazie de a privi comparativ gradul de adecvare a politicilor naționale cu bunele practici europene în dezvoltarea unor servicii de calitate, respectând prevederile Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități.

Mai multe informații despre conferință și evenimentele colaterale organizate cu acest prilej de către EASPD – Asociația Europeană a Prestatorilor de Servicii pentru Persoane cu Dizabilități găsiți pe: http://www.easpdRO2019.eu/ro/

 

Check Also

Incluziune sustenabilă: o comunitate mai bună pentru toți

Fundația de Abilitare Speranța va implementa, în anul 2024, proiectul “Incluziune sustenabiă: o comunitate mai ...