Acasa / Blog / Curs de formare in cadrul Proiectului Împreună pentru o comunitate incluzivă, in Romania si Serbia

Curs de formare in cadrul Proiectului Împreună pentru o comunitate incluzivă, in Romania si Serbia

82 de cadre didactie din 5 scoli din Romania si Serbia – Scoala Gimnaziala Livezile, Scoala Gimnaziala Anghel Saligny Banloc, Scoala Gimnaziala Plandiste, Scoala Gimnaziala Velika Greda si Scoala Gimnaziala Hajducica – au finalizat cursul de formare continua Managementul diversitatii in scoala, teorie si practica timp de 76 de ore. Cursul a avut loc in perioada 4 februarie 2018 si s-a finalizat in 24 martie 2018, in Romania si Serbia.
Pentru Fundația de Abilitare Speranța, Organizația Salvați Copiii – Filiala Timiș din România și Primăria Plandiște din Serbia, granițele dispar atunci când vine vorba de sprijinirea celor care au nevoie. Uniți în dorința de dezvoltare a nivelului de incluziune socială, educațională și culturală pentru copii aparținând grupurilor dezavantajate din comunitatea locală transfrontalieră româno sârbă din Banloc, Livezile și Plandiște, cei trei parteneri își folosesc experiența pentru a aduce sprijin intregii comunități, în special celor peste 500 de copii și celor responsabili de dezvoltarea lor într-un mod armonios.


Proiectului Împreună pentru o comunitate incluzivă este finanțat în cadrul Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia. Manager de proiect: Sebastian Bilanin – psiholog in cadrul Fundatiei de Abilitare Speranta. Bugetul total al proiectului: 234043,95 EUR, Cofinantare UE: 219835,78, Perioada de implementare: 23.06.2017 – 23.12.2018.

Check Also

Incluziune sustenabilă: o comunitate mai bună pentru toți

Fundația de Abilitare Speranța va implementa, în anul 2024, proiectul “Incluziune sustenabiă: o comunitate mai ...