Acasa / Blog / Manual pentru părinți: Abordări eficiente și inovatoare pentru reziliență parentală

Manual pentru părinți: Abordări eficiente și inovatoare pentru reziliență parentală

Rolul de părinte este adesea descris ca o etapă monumentală în viața adultă a unei persoane. Marea majoritate a populației adulte se îmbarcă la un moment dat în această aventură. Și, deși aceasta este o experiență extraordinară, noii părinți trebuie să țină cont de faptul că un copil poate modifica și modela în mod semnificativ peisajul vieții lor. A deveni părinte nu este ceva ce poate fi tratat cu ușurință, și merge mână în mână cu un sentiment de responsabilitate și datorie. Chiar dacă majoritatea oamenilor își asumă rolul de părinți în mod intuitiv, încorporându-și instinctele de supraviețuire și înclinația înnăscută pentru îngrijire, parentingul necesită un set complex de abilități; în lipsa acestor abilități sau a unui sprijin adecvat, viața de părinte poate deveni extrem de stresantă.

Acest manual își propune să consolideze capacitatea părinților de a deveni mai rezistenți și mai eficienți în rolul lor parental și face parte din proiectul Abordări eficiente și inovative pentru parenting resilient, finanțat prin programul Erasmus + al Comisiei Europene.

Cu ajutorul acestui manual dorim să oferim părinților instrumentele și abilitățile necesare unei vieți frumoase și armonioase. În zilele noastre, lucrurile se întâmplă mult prea repede. A fi părinte modern poate fi de cele mai multe ori copleșitor. Pe lângă îngrijirea și protejarea familiei, asigurarea faptului că copiii sunt hrăniți, curați, și educați, preocuparea de a avea performanțe bune la locul de muncă – de multe ori nu mai rămâne timp pentru nevoile personale. Sună cunoscut, nu-i așa?

Cele șase organizații partenere din cadrul consorțiului proiectului EFFICIENT PARENTING au studiat relațiile de familie și oferă sfaturi concrete pe care le puteți pune în practică. Acest ghid se adresează părinților care doresc să fie prezenți în viața copiii lor într-un mod eficient și să se bucure unii de ceilalți în această călătorie. Vă invităm să luați parte la aventura de a stăpâni arta creșterii eficiente a copiilor.

Dacă acest manual a ajuns în mâinile voastre, profitați de tot ceea ce simțiți că puteți folosi și aplica acasă. Acest manual a fost creat pentru voi, părinții, ca o apreciere a faptului că munca voastră nu se termină niciodată; sperăm că acest manual vă va susține eforturile, vă va oferi răspunsuri la unele dintre întrebările voastre și vă va oferi sfaturi care sunt gata de pus în practică. Veți afla cum să abordați pozitiv problemele pe care le întâlniți cu copiii voștri și cum să stabiliți o relație bazată pe încredere cu aceștia. Să începem!

CITESTE MANUALUL

 

 

Check Also

De la deșeu la resursă: inovare socială și sustenabilitate de mediu

Fundația de Abilitare Speranța va implementa, în anul 2024, proiectul “De la deșeu la resursă”, ...