Acasa / Blog / Îngrijirea sănătății mintale pentru dezvoltarea incluzivă a comunității

Îngrijirea sănătății mintale pentru dezvoltarea incluzivă a comunității

Fundația de Abilitare Speranța, Organizația Salvați Copiii Filiala Timiș, din România și Primăria Plandiște din Serbia își reunesc eforturile pentru creșterea calității vieții copiilor cu tulburări de sănătate mintală sau risc de tulburări de sănătate mintală din zona Timiș-Plandește, prin implementarea unui set integrat de politici regionale și măsuri eficiente de prevenire, intervenție și compensare.

Organizația Mondială a Sănătății dezvăluie că tulburările mintale sunt de departe principala cauză a bolilor cronice care afectează populația Europei. Acestea sunt boli non-contagioase și reprezintă 81,3% din povara bolii pentru populația UE (OMS/2015).
Nevoile copiilor în grădinițe și școli sunt ignorate de cele mai multe ori, ceea ce face ca diagnosticul și intervenția să fie întârziate până când tulburările devin clinice. Din nefericire, sistemul rămâne concentrat pe spitale, cu îngrijire primară și ambulatorie mică, ceea ce duce la servicii de îngrijire învechite și ineficiente (Comisia Europeană, 2016).
Dorim să contribuim la schimbarea acestor probleme ale sistemului prin instituirea a două Centre de intervenție și sprijin pentru sănătate mintală pentru copii (Timișoara și Plandiște), accesibile și în comunitate, pentru comunitate: 800 de copii vor beneficia în urma acestui proiect.

Citeste despre proiect

 

Check Also

Incluziune sustenabilă: o comunitate mai bună pentru toți

Fundația de Abilitare Speranța va implementa, în anul 2024, proiectul “Incluziune sustenabiă: o comunitate mai ...