Acasa / Blog / Centrul de terapii al Fundatiei de Abilitare Speranta, serviciu social licentiat

Centrul de terapii al Fundatiei de Abilitare Speranta, serviciu social licentiat

Veste buna pentru beneficiarii Fundatiei de Abilitare Speranta: in luna iunie 2018, Centrul de Interventie Timpurie a devenit un serviciu social licentiat. In cadrul centrului nostru vin copii cu dizabilitati din vestul tarii, cu diverse nevoi speciale, pentru a participa la terapiile oferite de Fundatia de Abilitare Speranta: interventie psihologica, kietoterapie, logopedie, ergoterapie, art terapie, inot terapeutic.

Actuala lege a sponsorizarii sustine aceste servicii sociale licentiate, printre care si cel al Fundatiei de Abilitare Speranta. Daca doriti sa fiti Ambasador al Sperantei, folosiți mecanismul legal, care se aplică microîntreprinderilor. Tot ce trebuie sa faceți este să directionati 20% din impozitul pe venit catre Fundatia de Abilitare Speranta.

Microîntreprinderile pot face sponsorizări, dar numai furnizorilor de servicii sociale acreditați, cu cel puțin un serviciu social licențiat:
art. 56 – (11) din Codul Fiscal “Microîntreprinderile care efectuează sponsorizări, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994, cu modificările și completările ulterioare, pentru susținerea entităților nonprofit și a unităților de cult, care sunt furnizori de servicii sociale acreditați cu cel puțin un serviciu social licențiat, potrivit legii, scad sumele aferente din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor până la nivelul valorii reprezentând 20% din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat pentru trimestrul în care au înregistrat cheltuielile respective.”

Fundatia de Abilitare Speranta este o organizatie acreditata ca furnizor de servicii sociale de catre Ministerul Muncii, familiei, protectiei sociale si persoanelor varstnice si este autorizata sa acorde servicii sociale pe perioada nedeterminata.

Check Also

Incluziune sustenabilă: o comunitate mai bună pentru toți

Fundația de Abilitare Speranța va implementa, în anul 2024, proiectul “Incluziune sustenabiă: o comunitate mai ...