Acasa / Presă / CALMD – A comprehensive kit for social inclusion of people with mental disabilities

CALMD – A comprehensive kit for social inclusion of people with mental disabilities

Data de implementare: 1 Ianuarie 2022 – 1 Ianuarie 2024

În martie 2021, Comisia Europeană a adoptat Strategia pentru drepturile persoanelor cu dizabilități 2021-2030. Strategia se bazează pe rezultatele Strategiei Europene anterioare, care a deschis calea către o Europă fără bariere și pune accent pe abilitarea persoanelor cu dizabilități astfel încât să se poată bucura de drepturile lor și să devină cetățeni activi în comunitate. În ciuda progreselor înregistrate în ultimul deceniu, persoanele cu dizabilități se confruntă în continuare cu bariere considerabile și sunt în risc ridicat de sărăcie și excluziune socială.
Prin proiectul “CALMD – A comprehensive kit for social inclusion of people with mental disabilities” (Kit pentru incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități intelectuale), sprijinit prin programul Erasmus+, 5 organizații care sunt active în România, Portugalia, Grecia și Italia vor dezvolta materiale inovative care se adresează atât adulțilot cu dizabilități intelectuale, cât și specialiștilor care lucrează cu ei.
Ce ne propunem să obținem prin implementarea proiectului CALMD?
1. Abilitarea a 50 de adulți cu dizabilități mintale în procesul lor către o viață independentă pe toate planurile: personală, profesională și socială.
2. Sprijinirea incluziunii sociale a celor 50 de adulți cu dizabilități mintale implicați în proiect, cu ajutorul activităților priectului și suport specific.
3. Dezvoltarea competenșelor profesionale a unui grup de 50 de specialiști din domeniul sprijinirii persoanelor cu dizabilități intelectuale, cu accent pe promovarea vieții autonome.
Vom dezvolta pe parcursul implementării proiectului CALMD următoarele rezultate:
1. Materiale educative/metodologie pentru specialiștii care lucrează cu adulți cu dizabilități intelectuale.
2. Un kit cu activități practice pentru adulții cu dizabilități intelectuale și pentru grupul lor de suport, care să îi ajute în dezvoltarea abilităților necesare pentru o viață independentă.
3. O platformă MOOC care va conține materiale educative video pentru adulții cu dizabilități intelectuale
4. Un joc de societate educațional și terapeutic pentru adulții cu dizabilități intelectuale.
Afla mai multe pe site-ul proiectului: http://projectcalmd.com/
Partenerii proiectului:
INSTITUTUL ROMÂN DE EDUCARE A ADULȚILOR (IREA)
FUNDATIA DE ABILITARE SPERANTA
VIRTUAL CAMPUS
THE UNIVERSITY OF THE AEGEAN
DUEPUNTI

Check Also

DO-RE-MI și emoții de copii – lansare de proiect

Fundația de Abilitare ”Speranța” a lansat un nou proiect prin care 20 de copiii beneficiază ...