Acasa / Blog / Prietenie între localitățile partenere Livezile, Banloc și Plandiste – o singură comunitate

Prietenie între localitățile partenere Livezile, Banloc și Plandiste – o singură comunitate

Comunitatea din localitatea timiseana Livezile a dovedit din nou ca este unită in 19-20 august 2022. Îmbrăcați in straie de sărbătoare, elevii si cadrele didactice de la Școala Gimnazială „Anghel Saligny” Banloc si Școala Gimnazială Livezile s-au alaturat locuitorilor din comuna si s-au bucurat impreuna. Nu au lipsit nici parteneri sarbi, care au contribuit cu ansamblul lor de dans la succesul evenimentului. La invitația Primăriei Livezile, grupul de dansuri al SCA ”Nicolae Balcescu” Barite-San Ianas a participat la Inaugurarea zilelor comunei Livezile cu doua suite de dansuri.

Prietenia creata in timpul proiectului Toghether for an Inclusive Community RORS-17 se pastreaza si astăzi, dupa 4 ani de la finalizarea lui. Zilele localității timișene Livezile a fost marcată printr-un eveniment cultural de muzică populară și de muzică ușoară.
Implicarea comunității pentru creșterea nivelului de incluziune socială, educationala si culturala pentru copiii vulnerabili din localitățile timișene Banloc si Livezile era unul dintre principalele obiective ale proiectului.

Uniți în dorința de dezvoltare a nivelului de incluziune socială, educațională și culturală pentru copii aparținând grupurilor dezavantajate din comunitatea locală transfrontalieră româno sârbă din Banloc, Livezile și Plandiște, cei trei parteneri: Fundația de Abilitare Speranța (lider de parteneriat), Organizația Salvați Copiii – Filiala Timiș din România și Primăria Plandiște din Serbia și-au folosit experiența pentru a aduce sprijin intregii comunități, în special celor peste 500 de copii și celor responsabili de dezvoltarea lor într-un mod armonios. Proiectul Împreună pentru o comunitate incluzivă este finanțat în cadrul Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, implementat in perioada 23.06.2017- 23.12.2018.

Check Also

Incluziune sustenabilă: o comunitate mai bună pentru toți

Fundația de Abilitare Speranța va implementa, în anul 2024, proiectul “Incluziune sustenabiă: o comunitate mai ...