Acasa / Blog / Încheierea proiectului Îngrijirea sănătății mintale pentru dezvoltarea incluzivă a comunității

Încheierea proiectului Îngrijirea sănătății mintale pentru dezvoltarea incluzivă a comunității

Fundația de Abilitare Speranța, Organizația Salvați Copiii Filiala Timiș, din România și Primăria Plandiște din Serbia s-au implicat activ pentru creșterea calității vieții copiilor cu risc de tulburări de sănătate mintală din zona transfrontaliera Timiș-Plandește, prin implementarea unui set integrat de politici regionale și măsuri eficiente de prevenire, intervenție și compensare. Proiectul Îngrijirea sănătății mintale pentru dezvoltarea unei comunități incluzive, finanțat în cadrul Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, eMS code RORS 353, a fost implementat in perioada 19.06.2019 – 18.06.2021.

Ce am reusit sa obtinem in cadrul proiectului?
1. Implicarea comunității pentru creșterea accesului la îngrijirea sănătății mintale și educație pentru copiii aflați în risc sau cu tulburări de sănătate mintală în zona de frontieră a județului Timiș, România și Banatul de Sud, Serbia
2. Prevenirea apariției tulburărilor de sănătate mintală sau remedierea consecințelor acestora prin dezvoltarea și furnizarea de servicii de intervenție și asistență specializate pentru minim 500 de copii și familiile acestora din zona Timiș-Plandește.

Citește comunicatul de presă

Check Also

Incluziune sustenabilă: o comunitate mai bună pentru toți

Fundația de Abilitare Speranța va implementa, în anul 2024, proiectul “Incluziune sustenabiă: o comunitate mai ...