Acasa / Blog / EVALUARE COMPORTAMENTALĂ PENTRU ÎMBUNATATIREA MEDIULUI ȘCOLAR (BASE Project)

EVALUARE COMPORTAMENTALĂ PENTRU ÎMBUNATATIREA MEDIULUI ȘCOLAR (BASE Project)

Deși școlile ar trebui să fie unul dintre cele mai sigure locuri pentru copii și studenți, în general, incidența unor acte de violență școlară, cum ar fi vandalismul, lupta, „bătăușii” de joacă și victimizarea elevilor este mai mare decât înainte. Aceste probleme afectează astăzi un număr important de studenți, compromițând bunăstarea fizică, mentală și socială a elevilor.

Proiectul BASE (evaluare comportamentală pentru îmbunătățirea mediului școlar) a dezvoltat un software inovator bazat pe web pentru aplicarea suportului de comportament pozitiv la școală. Aplicația ofera direct conducătorilor școlilor, profesorilor și, în general, comunității persoanelor implicate în procesele educaționale un instrument care să faciliteze organizarea unei școli pe baza valorilor în care procesul de luare a deciziilor și de rezolvare a problemelor sunt ghidate de o colectare sistematică de date. Instrumentul ajuta directorii și profesorii școlii să prevină și să facă față în mod eficient apariției comportamentelor cu probleme, precum și a arderii profesorilor și a dezangajării elevilor.

 


Scopul proiectului BASE (Evaluarea comportamentală pentru îmbunătățirea mediului școlar) este introducerea în contextul european a Sprijinului pozitiv pentru comportament (PBS), un sistem inovator pentru gestionarea mediului scolastic, abordând în special comportamentele provocatoare ale indivizilor. Una dintre principalele impotențe ale proiectului BASE este extinderea funcționalităților aplicației bazate pe Web pentru monitorizarea comportamentului copiilor cu ADHD (rezultatul proiectului WHAAM), în conformitate cu constrângerile teoretice și metodologice definite de proiectul PBS. În timp ce cererea WHAAM inițială s-a concentrat doar pe evaluarea funcțională aplicată comportamentelor cu probleme ale copiilor cu ADHD, noua aplicație web BASE va include caracteristici utile pentru un câmp mai mare de intervenție.

Ambiția proiectului BASE este de a disemina în toată Europa filozofia care stă la baza conceptului demonstrat al SUA de abordare PBS în toate datele colectate cu aplicația web BASE. În special, proiectul ar dori să sublinieze rolul crucial al evaluării funcționale a comportamentului (FBA) înainte de intervenție, permițând personalului educațional să adune, într-un mod sistematic și în conformitate cu o perspectivă sistemică, o cantitate mare de date privind condițiile de mediu care declanșează și mențin comportamentul provocator. Impactul proiectului BASE (evaluare comportamentală pentru îmbunătățirea mediului școlar) asupra comunității școlare trebuie să introducă o schimbare directă în perspectiva educațională și a eficienței școlare, spre o abordare mai pozitivă și proactivă și să crească calitatea vieții la școală, conform conceptului de sănătatea promovată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) se concentrează pe bunăstarea fizică, mentală și socială a copiilor cu vârstă școlară.

Parteneriatul proiectului BASE va asigura disponibilitatea rezultatelor cel puțin 3 ani după încheierea proiectului. Colaborarea dintre parteneri va fi menținută: partenerii științifici vor deveni un punct de referință pentru școlile implicate în proiect ca un ghid de lungă durată pentru a modela schimbarea care va avea loc de-a lungul anilor, după implementarea PBS. Mai mult, fiecare partener va participa la activitățile de sustenabilitate în funcție de responsabilitățile anterioare din proiect.

În special, proiectul BASE sprijina următoarele activități de sustenabilitate:
– Trage cereri și remedieri: având în vedere că codul aplicației BASE va fi lansat ca un proiect open source pe Github, dezvoltatorii BASE vor examina solicitările de contribuții ale comunității open source și vor îmbina cele mai adecvate angajamente. Mai mult decât atât, următorul de probleme va fi mărit și monitorizat pentru a planifica noi versiuni și pentru a remedia cele mai relevante erori.
– Traduceri: aplicația BASE ar putea fi tradusă în limbi noi, cu contribuția comunităților de internet.
– Depozitul BASE: depozitul va fi actualizat cu materiale noi, profitând de contribuția utilizatorilor de internet printr-un model de crowdsourcing.
– set de date PBS: de fiecare dată când se folosește aplicația PBS, setul de date PBS va fi îmbogățit cu date noi după ce au fost anonimizate în mod corespunzător;
– Publicații și conferințe: parteneriatul va depune lucrări în reviste sau conferințe internaționale.
– Activitatea serverelor: serverele utilizate în proiect vor fi menținute active cel puțin în cei 5 ani de la sfârșitul proiectului.
– Noi propuneri de proiecte: parteneriatul va pregăti noi propuneri de proiecte pentru a extinde efectele obținute cu proiectul BASE. Proiectul BASE în sine este un bun exemplu de sustenabilitate, deoarece este rezultatul unei colaborări eficiente între WHAAM și echipele de proiecte PBS Europe.

Daca doriti sa cititi mai multe despre noi, ne gasiti aici:

 

Site-ul nostru: www.baseproj.eu

Aplicatia Base: https://app.baseproj.eu/

Ghidul pentru Aplicatia Behave: https://www.baseproj.eu/outputs/base-web-application.html

Check Also

Incluziune sustenabilă: o comunitate mai bună pentru toți

Fundația de Abilitare Speranța va implementa, în anul 2024, proiectul “Incluziune sustenabiă: o comunitate mai ...