Acasa / Blog / Serviciile noastre: copilul tău pe primul loc

Serviciile noastre: copilul tău pe primul loc

Ştim că viaţa de părinte nu este uşoară, mai ales atunci când copilul tău are o disabilitate, sau atunci când pur şi simplu trece printr-o perioadă mai dificilă.

Oricare ar fi problemele cu care se confruntă copilul tău, este înţelept să cauţi ajutor: cu cât intervii mai devreme, cu atât copilul tău (dar şi cei din jurul lui) va primi sprijinul de care are nevoie pentru a se dezvolta la adevăratul său potenţial. Caută sprijinul specialiştilor şi nu te sfii să te implici alături de ei în programele de intervenţie pe care ţi le propun!

Fundaţia de Abilitare „Speranţa” este un deschizător de drumuri în ceea ce priveşte: intervenţia timpurie; educaţia inclusivă; serviciile de specialitate adresate copiilor cu disabilităţi sau aflaţi în dificultate, şi familiilor lor.

Echipa noastră de specialişti este pregătită să ofere programe terapeutice adaptate nevoilor copilului tău, consiliere pentru familii, informare şi suport în abordarea problematicilor pe care le întâmpini în relaţia cu copilul.

Ai nevoie de un sfat, de o discuţie cu cineva care „se pricepe”, sau crezi că e necesar un program complex de intervenţie pentru copilul tău? Fă primul pas: contactează-ne şi povesteşte-ne despre problema ta. Noi te vom asculta şi vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a te sprijini.

CONTACTEAZĂ-NE

Iată ce putem face pentru tine şi copilul tău:

EVALUARE ŞI INTERVENŢIE PSIHOLOGICĂ

Echipa noastră de psihologi este specializată în intervenție cognitiv comportamentală şi rational emotivă, analiza comportamentală aplicată (ABA), 1-2-3 Magic, Why Try. Evaluarea psihologică și diagnoza pentru copii şi adolescenţi se face folosind probe și teste standardizate, validate și etalonate pe populație românească (WISC IV, Nepsy, KID SCID, BASC 2, ASEBA etc.). Suntem pregătiţi să oferim intervenție specifică pentru dezvoltarea competenţelor cognitive, emoţionale, sociale, autonomie personală, probleme psiho-comportamentale.

KINETOTERAPIE

Oferim servicii de kinetoterapie adaptate novoilor fiecărui copil, pentru prevenirea, abilitarea şi tratarea  afecţiunilor aparatului locomotor, afecţiunilor neurologice, metabolice, neuropsihice, afectiunilor aparatului respirator, maladiilor congenitale etc.

LOGOPEDIE

Logopezii noştri oferă servicii specializate pentru formarea și dezvoltarea competențelor timpurii de comunicare, depistarea, diagnosticarea și corectarea tulburărilor de  limbaj (tulburări de pronunție, voce, scris-citit, de dezvoltare), intervenție logopedică pentru copii cu  hipoacuzie, protezați auditiv si purtatori de implant cohlear, dar şi consilierea părinţilor pentru continuarea programului de intervenţie acasă.

TERAPIE PRIN MUZICĂ

Muzicoterapia ajută la dezvoltarea abilităţilor motrice şi de comunicare, la captarea şi menţinerea atenţiei, îmbunătăţeşte capaciltatea de imitaţie, memoria, controlul intenţional şi autocunoaşterea – prin intermediul muzicii, ritmului şi dansului.

TERAPIE PRIN ARTĂ

Prin art terapie urmărim folosirea terapeutică a creației artistice pentru îmbunătățirea stării emoționale a copiilor cu întârziere în dezvoltare, dezvoltare atipică, dezechilibrul stărilor emoționale. Folosim arta pentru îmbunătățirea abilităților de comunicare și relaționare, creșterea stimei de sine, sau pentru depășirea unor situații traumatizante pentru copil.

ERGOTERAPIE

INFORMARE ȘI CONSILIERE PARENTALĂ