Acasa / Blog / Fundatia Speranta invata despre posturologia clinica

Fundatia Speranta invata despre posturologia clinica

În fiecare zi avem ceva de învăţat, iar echipa de la Fundaţia de Abilitare Speranţa încearcă să ofere copiilor servicii de calitate şi să ţină pasul cu tot ce este nou. Kinetoterapeutul Marius Pârjol a participat în perioada 25-26 mai la Cursul de Posturologie Clinica. Cunoştinţele acumulate în cadrul acestui program vor fi aplicate în cadrul terapiei. 

Postura incorecta afecteaza mai mult de 90% din populație si este o cauza reala pentru cele mai frecvente dureri ale corpului nostru. Deoarece poate cauza osteoartrite, hernii de disc, dureri ale spinarii, scolioze, dureri de cap, chiar si amețeli si dificultati de concentrare.

Acum, este posibil sa se corecteze dezechilibrele posturale si patologiile asociate printr-o cale integrata a reprogramarii posturale ai a terapiilor de abordare holistica.Terapia pentru corectarea posturii modifica schema corporala la nivelul sistemului nervos central, reechilibrand tonusul muscular. Scopul este realizarea unui nou echilibru postural de catre pacient, globalizand abordarea fizica, metabolica si psiho-emotionala. 

Check Also

Incluziune sustenabilă: o comunitate mai bună pentru toți

Fundația de Abilitare Speranța va implementa, în anul 2024, proiectul “Incluziune sustenabiă: o comunitate mai ...