Acasa / Blog / Proiectul BASE: evaluare comportamentală pentru îmbunătățirea mediului școlar ajuns a trecut la urmatoarea etapa

Proiectul BASE: evaluare comportamentală pentru îmbunătățirea mediului școlar ajuns a trecut la urmatoarea etapa

BASE este o echipa mare care acum continua o munca complexa in Portugalia. Base Project este coordonat de Fundatia de Abilitare Speranta și are deja 8 luni. Cea de-a doua intalnire transnationala din cadrul proiectului a reunit partenerii din cele 9 tari in Portugalia. In Porto, expertii impreuna cu profesorii din 5 scoli europene au pus cap la cap studiile facute, care au atins obiectivele propuse.  Fundatia de Abilitare Speranta a fost reprezentata de managerul de proiect  Anca Menina Danci si psihologul Sebastian Bilanin. Din Romania, au participat si reprezentanti ai Scolii Generale nr. 30.

Proiectul BASE, ca răspuns la cerința europeană de reformare a întregului sistem disciplinar școlar, identifică în conceptul de abordare pozitivă a comportamentului (PBS) o soluție posibilă și încearcă să-și adapteze principiile practice bazate pe dovezi la contexte școlare europene eterogene. Din această perspectivă, beneficiarii proiectului vor fi în principal liderii școlari, profesorii și toți elevii, inclusiv cei care provin din grupuri vulnerabile.

Check Also

Incluziune sustenabilă: o comunitate mai bună pentru toți

Fundația de Abilitare Speranța va implementa, în anul 2024, proiectul “Incluziune sustenabiă: o comunitate mai ...