Acasa / Blog / Aur și argint pentru sportivii Fundației într-o competiție de talie internațională

Aur și argint pentru sportivii Fundației într-o competiție de talie internațională

Un grup de copii de la Fundația de Abilitare ”Speranța” din Timișoara au transformat terapiile în performanță, ridicând înotul, practicat ca metodă de recuperare, la rang de disciplină olimpică. Vorbim de o frumoasă serie de rezultate sportive deosebite obținute de aceștia, pentru al doilea an consecutiv, la competiția internațională Special Olympics.

Anul acesta, sportivii de la Fundația de Abilitare ”Speranța” au avut onoarea de a fi unici reprezentanți ai României în cadrul Special Olympics Open Games, eveniment sportiv internațional organizat sub egida Special Olympics și destinat persoanelor cu dizabilități intelectuale. Competiția a avut loc la Liviv, Ucraina, în perioada 15-18 septembrie 2016 și a reunit un număr de 600 de participanți din opt țări, printre care Ucraina, Polonia, Azerbaidjan, Lituania, Elveția, Belgia, Ungaria și România.

Delegația României a fost constituită din trei sportivi ai Fundației de Abilitare ”Speranța”, sub conducerea antrenorului Marius Pârjol. Din lot au făcut parte: Mario Silvestru, Cupșa Andrei și Alexandru Toma. O formulă de succes, care a adus o nouă victorie internațională în palmaresul sportiv al Fundației. Sportivii s-au întors acasă cu un onorant bagaj de medalii, ocupând primele locuri pe podiumul premianților. Astfel:

  • Mario Silvestru: locul 1 și medalie de aur – înot 50 m craul, locul 2 și medalie de argint – înot 25 m craul;
  • Andrei Cupșa: locul 2 și medalie de argint – înot 25 m spate, locul 5 – înot 50 m craul;
  • Alexandru Toma: locul 4 – înot 50 m craul, locul 4 – înot 25 m craul.

Ecouri în presă:

  • „Trei copii din Timișoara au demonstrat că dizabilitatea poate fi învinsă: au obținut aur și argint la un concurs internațional de înot”. Citeste mai mult pe Pressalert.
  • „Model de oameni și sportivi; medalii internaționale pentru copiii de la ”Speranța”. Citeşte mai mult pe Banatul azi.
  • „Lecții de viață în carne și oase! Copiii de la Fundația de Abilitare „Speranța”, medaliați la concursul Special Olympics din Ucraina”. Citeşte mai mult pe Druckeria.

  • „Medalii de aur si argint pentru trei copii din Timisoara, la Special Olympics Open Games”. Citeşte mai mult pe Tion.

Check Also

CALMD – A comprehensive kit for social inclusion of people with mental disabilities

Data de implementare: 1 Ianuarie 2022 – 1 Ianuarie 2024 În martie 2021, Comisia Europeană ...