Acasa / Uncategorized / Campionii “Speranţei”

Campionii “Speranţei”

Homepage slider 1
Copiii de la Fundația de Abilitare ”Speranța”  au reprezentat cu onoare județul Timiș la Jocurile Naționale Special Olympics de la Craiova şi s-au întors campioni! Alex, Mario și Dorin, vă mulțumim și suntem mândri de voi!
În perioada 6 – 9 iunie, Craiova a fost gazda celui mai mare eveniment sportiv din 2014 pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale – Jocurile Naţionale Special Olympics. Cea de-a 11-a ediție s-a bucurat de participarea a 44 de delegații din toată țara, totalizând un număr de 300 de copii și tineri cu dizabilități care au luat parte la competiții. Județul Timiș a fost cu succes reprezentat de delegația Fundației de Abilitare ”Speranța”, care a adus acasă 6 medalii, dintre care 5 de aur și una de bronz.
Din delegație au făcut parte Mario Silvestru, Dorin Deac, Alexandru Toma, antrenați de Marius Pârjol și susținuți de Daniel Draghici, student al Facultății de Educație Fizică și Sport și voluntar al Fundației, precum și de părinți.
”Vreau să câştig, dar, dacă nu pot câştiga, vreau să fiu brav în încercarea mea!“ – a fost motto-ul participanților la competiție. Copiii de la Fundația de Abilitare ”Speranța” nu numai că și-au dorit succesul, ci l-au și obținut. Prin multă muncă, dedicare, entuziasm și mai ales prin dorința de a demonstra tuturor că persoanele cu nevoi speciale au drepturi și că suntem datori să le oferim șansa de a lua parte la viață, în toate aspectele ei, inclusiv prin participarea la competiții sportive.
Eforturile lor au fost încununate de succes, pentru că Mario a ocupat locul 1 la atletism (50 m), locul 1 înot craul (25 m ), locul 2 înot (50 m); Alex – locul 1 atletism (50 m), locul 1 bocce (dublu), iar Dorin – locul 3 atletism (50 m), locul 1 bocce (dublu). În plus, mai așteptăm încă trei diplome, ca rezultat al performanțelor înregistrate la proba de săritură în lungime.
”Sportivii noștri s-au prezentat exemplar la Jocurile Naționale Special Olympics Craiova 2014. Am obținut rezultate foarte bune, venind acasă cu 5 medalii de aur și una de bronz și sunt convins că am reprezentat județul Timiș cu mândrie. Delegația noastră a fost foarte apreciată de celelalte delegații, iar Mario a reușit să smulgă lacrimi și aplauze, pentru devotamentul și ambiția lui”, a declarat Marius Pârjol, conducătorul delegației și antrenorul copiilor. ”Sunt foarte mândru de acești copii minunați care, în ciuda dizabilității lor, nu cedează, ci merg înainte, cu fruntea sus. Aplauze pentru ei!”, a mai adăugat el.

Check Also

UnLoc: bunăstare în comunitate pentru persoanele cu dizabilități

Fundația de Abilitare Speranța va implementa, în anul 2024, proiectul “UnLoc: bunăstare în comunitate pentru ...