Fundația de Abilitare ”Speranța” a lansat un nou proiect prin care 20 de copiii beneficiază gratuit de terapie prin muzica. În acest proiect ne dorim să continuăm intervenţia terapeutică prin muzică pentru copiii cu întârzieri în dezvoltare din judeţul Timiş, fiind singurii din zona de vest a României care aplică această terapie respectând modalităţile eficiente, bazate pe studii de specialitate.
DO RE MI si emotii de copii afis vesel
Scopul proiectului este de a dezvolta abilităţile emotionale, motrice, cognitive, de comunicare, captarea şi menţinerea atenţiei, încurajarea și dezvoltarea abilității de a imitaţa, a memoriei, a controlului intenţional şi autocunoaşterea a copiilor cu dizabilitati prin intermediul muzicii, ritmului şi dansului pentru copii cu dizabilități sau decalaj în dezvoltare.
Formă particulară de terapie, muzicoterapia utilizează sunetul și muzica, sub toate formele sale, în vederea promovării, menținerii și restaurării sănătății mentale, fizice și emoționale. Terapia prin muzică este un remediu eficient în afecțiuni psihice, cognitive, emoționale și motrice, cu rezultate demonstrate în cazul copiilor cu dizabilităţi în învăţare, autism sau tulburări comportamentale.