Acasa / Proiecte în derulare / Împreună pentru o comunitate incluzivă – proiect

Împreună pentru o comunitate incluzivă – proiect

Pentru Fundația de Abilitare Speranța, Organizația Salvați Copiii – Filiala Timiș din România și Primăria Plandiște din Serbia, granițele dispar atunci când vine vorba de sprijinirea celor care au nevoie. Uniți în dorința de dezvoltare a nivelului de incluziune socială, educațională și culturală pentru copii aparținând grupurilor dezavantajate din comunitatea locală transfrontalieră româno sârbă din Banloc, Livezile și Plandiște, cei trei parteneri își folosesc experiența pentru a aduce sprijin intregii comunități, în special celor peste 500 de copii și celor responsabili de dezvoltarea lor într-un mod armonios.

Premisă

Desi legislaţia şi politica din România si Serbia asigură dreptul la participare, implicare sociala si educaţie al tuturor copiilor, cu toate acestea, o serie de factori constituie bariere in incluziunea sociala, educationala si culturala mai ales pentru copiii din mediul rural, minoritati etnice, copiii din medii sarace, copiii cu cerinte educationale speciale sau dizabilitati, copii ramasi singuri acasa, migranti, acestia constituind un grup dezavantajat cu un inalt risc de excludere sociala, educationala si culturala. Acest grup dezavantajat vor fi beneficiarii proiectului nostru.

Prin abordarea de sus in jos in cadrul proiectului, comunitatea va avea prima evaluare a nivelul de incluziune sociala, educationala si culturala a copiilor a copiilor din grupul dezavantajat la nivelul comunitatii comunelor Banloc si Livezile, judetul Timis, Romania si Plandiste din Banatul se Sud, Serbia, de asemenea vor avea identificate principalele bariere care stau in calea incluziunii acestora in comunitate.

Obiective

  • Evaluarea cross border a nivelului de incluziune sociala, educationala si culturala pentru copii din grupurile dezavantajate din judetul Timis Romania si Banatul de Sud, Serbia.
  • Implicarea comunitatii pentru cresterea nivelului de incluziune sociala, educationala si culturala pentru acești copii.
  • Dezvoltarea unui model de buna practica educationala incluziva implementat in 5 scoli din comunitatile delimitate prin proiect pentru minim 500 de copii si 75 cadre didactice.

Despre proiect

Proiectul Împreună pentru o comunitate incluzivă este finanțat în cadrul Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia

Bugetul total al proiectului: 234043,95 EUR, Cofinantare UE: 219835,78

Perioada de implementare: 23.06.2017 – 23.12.2018.

Pliantul de prezentare a proiectului 

vezi pliantul în format .pdf

Evenimentul de lansare a proiectului

vezi comunicatul de presă

vezi alte detalii și poze de la eveniment

Întâlnirea de lucru a Grupului special de interes pentru elaborarea Planului de acțiune

vezi alte detalii și poze de la eveniment

vezi alte detalii și poze de la încheierea evenimentului

Check Also

UnLoc: bunăstare în comunitate pentru persoanele cu dizabilități

Fundația de Abilitare Speranța va implementa, în anul 2024, proiectul “UnLoc: bunăstare în comunitate pentru ...