Acasa / Blog / Activitațile din cadrul Proiectului Toghether for an Inclusive Community Continuă și după 4 ani de la finalizare

Activitațile din cadrul Proiectului Toghether for an Inclusive Community Continuă și după 4 ani de la finalizare

In anul 2022, Organizația Salvați Copiii Filiala Timișoara a susținut mai multe activități cu elevii de la Școala Gimnazială „Anghel Saligny” Banloc, Școala Gimnazială Livezile precum și în Școala Gimnazială Nr. 1 „Theodor Bucurescu” Sânnicolau Mare (13.01.2022, 06.04.2022, 20.09.2022 și 09.11.2022), având ca obiectiv încurajarea copiilor să își dezvolte abilități de integrare socială și emoțională, dezvoltarea stimei de sine. Aceste activități s-au desfășurat în perioada de sustenabilitate a proiectului Toghether for an Inclusive Community eMS RORS-17. Teme abordate se regasesc in Ghidul de bune practici pentru educația inclusiva a copiilor, dedicat cadrelor didactice și comunității, instrument dezvoltat în cadrul proiectului. Este vorba despre teme privind recunoașterea, exprimarea și gestionarea emoțiilor, inițierea conversației și integrarea în jocul celorlalți copii, cunoașterea de sine, rezolvarea eficientă a conflictelor apărute.

 

Aceste teme se regăsesc în Ghidul de bune practice pentru educația incluzive a copiilor – dedicat cadrelor didactice și comunității, ghid elaborat în cadrul Proiectului Toghether for an Inclusive Community eMS RORS-17.

 

Uniți în dorința de dezvoltare a nivelului de incluziune socială, educațională și culturală pentru copii aparținând grupurilor dezavantajate din comunitatea locală transfrontalieră româno sârbă din Banloc, Livezile și Plandiște, cei trei parteneri: Fundația de Abilitare Speranța (lider de parteneriat), Organizația Salvați Copiii – Filiala Timiș din România și Primăria Plandiște din Serbia si-au folosit experiența pentru a aduce sprijin intregii comunități, în special celor peste 500 de copii și celor responsabili de dezvoltarea lor într-un mod armonios. Proiectul Împreună pentru o comunitate incluzivă este finanțat în cadrul Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, implementat in perioada 23.06.2017 – 23.12.2018.

Check Also

Incluziune sustenabilă: o comunitate mai bună pentru toți

Fundația de Abilitare Speranța va implementa, în anul 2024, proiectul “Incluziune sustenabiă: o comunitate mai ...