Acasa / Blog / Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului, 2 aprilie 2020

Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului, 2 aprilie 2020

2 aprilie 2020: Astăzi suntem în albastru!

Anul acesta marcam ziua de 2 aprilie transformand toate copertile de la paginile de Facebook in albastru, culoarea simbolica a acestei zile. Piesa de puzzle-ul reflectă misterul si complexitatea autismului, culorile si formele variate reprezinta diversitatea oamenilor si a familiilor care se confrunta cu aceasta afectiune. 

Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului își propune să scoată în evidență obstacolele cu care se confruntă persoanele cu autism în fiecare zi. Ca o problemă tot mai mare de sănătate globală, datorită expunerii crescânde în presă și în cunoașterea comună, autismul este o afecțiune care câștigă doar mai multă înțelegere; sunt planificate în fiecare an activități pentru promovarea cunoașterii, la nivel mondial, a provocărilor cu care se luptă persoanele afectate de tulburări din spectrul autist. Mai mult, Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului celebrează talentele unice ale persoanelor cu autism.

 

Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului a avut loc în fiecare an, începând cu 9 septembrie 1989. Aceasta a fost desemnată de către Rezoluția „62/139 a Adunării Generale a Națiunilor Unite. Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului a fost propusă de către reprezentanții statului Qatar, susținută de către toate statele membre și adoptată la 18 decembrie 2007. (sursa: Wikipedia)

Check Also

ABC-ul dascălului care contribuie la creșterea unei comunități incluzive

GHIDUL DASCĂLULUI DIN ÎNVĂȚĂMÂNTUL DE MASĂ  Acest ghid a fost realizat de Fundația de Abilitare ...