Acasa / Blog / Moduri noi de a consolida comportamentul elevilor si HUB-ul BEHAVE

Moduri noi de a consolida comportamentul elevilor si HUB-ul BEHAVE

Mediul educational reprezinta un teritoriu plin de provocari nu doar pentru elevi, dar si pentru cadrele didactice, atat in ceea ce priveste transmiterea informatiilor, cat si in ceea ce priveste relatia creata cu elevii, gestionarea anumitor comportamente sau situatii conflictuale. 

 

Haideti sa facem un pas in fata in solutionarea unei probleme cu care va confruntati la clasa aproape fiecare dintre dumneavostra. Vorbim despre situatiile in care trebuie sa gestionati comportamentul nepotrivit al elevilor la clasa.

Fie ca este vorba despre un copil cu nevoi speciale sau un copil care are nevoie de atentie, cu lacune in educatie sau cu un comportament provocator, vom incerca ca impreuna sa verificam daca interventia dvs este cea mai eficienta.

Am creat pentru toate cadrele didactice si specialist care lucreaza cu elevi un hub in cadrul site-ului www.behaveproject.eu

Hub-ul de management al comportamentului (BMH) este un loc virtual destinat creării și gestionării unei comunități de profesori și experți despre diferitele modele și tehnici pentru a face față problemelor de comportament la școală. Scrieti-ne aici: https://www.behaveproject.eu/hub.html

Si haideti sa gasim solutii impreuna.

Scopul Hub-ului este să servească drept un spațiu cibernetic în care comunitatea de profesori și experți în ceea ce privește managementul comportamental poate explora, împărtăși și discuta împreună sfaturi și strategii utile pentru depășirea dificultăților sociale, emoționale și comportamentale. Este creat pentru a furniza, de asemenea, un depozit în care se colectează întregul conținut al activităților de instruire și se adună datele colectate cu utilizarea aplicației Behave. Un loc în care poți discuta idei și practici didactice inovatoare și să primești comentarii și sugestii în cadrul comunității. Contribuiti si voi cu gândurile voastre și împărtășiti ideile voastre profitand de următoarele instrumente principale:

 

 • Biroul de informații

Această secțiune vă permite să rămâneți în legătură cu profesorii și alți experți în strategiile educaționale pentru SEBD. aici profesorii instruiți pot rămâne în legătură cu formatorii lor obținând feedback și sugestii de la aceștia despre cum să transfere în mediul lor școlar ceea ce au învățat în timpul cursurilor. Contribuiți si voi participand la discuțiile de pe forum.

Tot aici puteti gasii si zeci de cazuri introduse deja de către profesorii din Portugalia, Belgia, Italia, Anglia si România, partenerii in proiectul Behave.

Aici profesorii isi pot împărtăși lucrările profesionale legate de planuri comportamentale realizate pentru gestionarea comportamentelor de îngrijorare, solicitarea de sugestii sau accesarea unor materiale de înaltă calitate.

 

 • Sondajul

Sondajul BeHave își propune să ofere un cadru de lucru, o imagine de ansamblu asupra sistemelor sau principiilor de management comportamental conform cărora țările participante își modelează abordarea pe care sa o aplice in relația cu copii cu dificultăți sociale, emoționale și comportamentale.

Sondajul răspunde la următoarele întrebări de cercetare:

 • Cum abordează guvernul țărilor implicate în proiect gestionarea comportamentului la școală?
 • Ce modele și tehnici teoretice sunt utilizate de sistemele educaționale naționale și de profesori pentru a gestiona comportamentele cu probleme în școli?
 • Care este rolul tehnologiilor în gestionarea comportamentelor (dacă există)? Ce instrumente sunt utilizate?
 • Sondajul se adresează profesorilor participanți la activitățile de instruire și celor care au acces la proiect prin HUB sau alte canale (adică Internet, rețeaua de profesori a partenerilor etc.).

 

 • Materiale de studiu

Această secțiune vă oferă ocazia excelentă de a vizualiza și descărca toate materialele de instruire despre dificultăți sociale, emoționale și comportamentale, colectate în cadrul Programului de formare în mobilitate BeHave, în țările partenere europene. Aici se pod downloada materialele folosite la cursurile sustinute in cadrul proiectelor Behave cat si despre sistemul educational din cele 5 tari. Ro, Belgia, Italia, Anglia, Portugalia.

 

 • Resursele

În această secțiune puteți găsi o întreagă colecție de resurse informaționale despre copii cu dificultăți sociale, emoționale și comportamentale. Aici gasiti titluri precum:

 • Tulburări emoționale și de comportament în sală de clasă
 • Simptome, cauze și efecte , Copii cu anxietate
 • Sănătate mintală pentru copii – portal informațional
 • Dificultăți sociale, emoționale și comportamentale la tineri: provocarea pentru factorii de decizie
 • O abordare axată pe limbaj pentru susținerea copiilor cu
 • Sprijinirea elevilor în școală cu nevoi sociale, emoționale și de sănătate mintală: o revizuire a literaturii de specialitate
 • Crearea regulilor clasei pentru studenții cu tulburări emoționale și comportamentale: un ghid de luare a deciziilor
 • Strategii didactice bazate pe dovezi pentru studenții cu SEBD

si multe alte titluri.

 

Va asteptam pe HUB-ul Behave!

https://www.behaveproject.eu/hub.html

 

Check Also

Incluziune sustenabilă: o comunitate mai bună pentru toți

Fundația de Abilitare Speranța va implementa, în anul 2024, proiectul “Incluziune sustenabiă: o comunitate mai ...