Acasa / Blog / Delegatia FAS la competitia sportiva “Stiu ca pot!” Editia a V-a

Delegatia FAS la competitia sportiva “Stiu ca pot!” Editia a V-a

Pentru a marca Ziua Universala a Drepturilor Copilului, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Timis, cu sprijinul Consiliului Judetean Timis, al Primariei Municipiului Timisoara si al Facultatii de Educatie Fizica si Sport Timisoara, organizeaza in data de 25 noiembrie 2019 cea de-a cincea editie a manifestarii sportive “STIU CA POT!”. Evenimentul destinat copiilor cu dizabilitati intelectuale cu varsta cuprinsa intre 6 si 18 ani din centre de ocrotire si din comunitate, este gazduit de Sala Constantin Jude (fosta Sala Olimpia) din Timisoara.

Adunarea Generala a ONU a recomandat (in 1954, rezolutia 836(IX)) ca toate tarile sa sarbatoreasca o Zi Universala a Copiilor, care sa fie marcata ca Zi a fraternitatii si intelegerii intre copiii din toata lumea si ca Zi a promovarii bunastarii copiilor lumii. Data de 20 noiembrie marcheaza ziua in care Adunarea Generala a adoptat Declaratia Drepturilor Copiilor (in 1959) si Conventia Drepturilor Copiilor (in 1989).

Din partea Fundatiei de Abilitare Speranta participa o delegatie formata din maxim 8 sportivi si 2 insotitori. Probele din competitive sunt:

  • Alergare 50m
  • Aruncare la cosul de baschet
  • Saritura in lungime

Delegatia Fundatiei de Abilitare Speranta impreuna cu copiii de la Scoala Generala 24 au participat la un moment sportiv demonstrativ, care a ridicat sala in picioare. Acesti copii au demonstrat ca integrarea consta in acceptare. Felicitari Ambasadorilor Sperantei pentru ca au demonstrat cat de frumosi sunt toti copiii impreuna. Multumim Facultatii de Educatie Fizica si Sport Timisoara pentru initiative si suport. 

Check Also

Incluziune sustenabilă: o comunitate mai bună pentru toți

Fundația de Abilitare Speranța va implementa, în anul 2024, proiectul “Incluziune sustenabiă: o comunitate mai ...