Acasa / Blog / Împreună pentru o comunitate incluzivă – o inițiativă transfrontalieră

Împreună pentru o comunitate incluzivă – o inițiativă transfrontalieră

Pentru Fundația de Abilitare Speranța, Organizația Salvați Copiii – Filiala Timiș din România și Primăria Plandiște din Serbia, granițele dispar atunci când vine vorba de sprijinirea celor care au nevoie. Uniți în dorința de dezvoltare a nivelului de incluziune socială, educațională și culturală pentru copii aparținând grupurilor dezavantajate din comunitatea locală transfrontalieră româno sârbă din Banloc, Livezile și Plandiște, cei trei parteneri își folosesc experiența pentru a aduce sprijin intregii comunități, în special celor peste 500 de copii și celor responsabili de dezvoltarea lor într-un mod armonios.

Pliant recto RO x FB

“Deși legislaţia şi politica din România și Serbia asigură dreptul la participare, implicare socială și educaţie al tuturor copiilor, o serie de factori constituie bariere în incluziunea socială, educațională și culturală, mai ales pentru copiii din mediul rural, minorități etnice, copiii din medii sărace, din zona de graniță, copiii cu cerințe educaționale speciale sau dizabilități, copii rămași singuri acasă, migranți, aceștia constituind un grup dezavantajat cu un înalt risc de excludere socială, educațională și culturală” – a declarat despre necesitatea acestei mobilizări psihologul Sebastian Bilanin, managerul de proiect.

Astfel, pornind de la nevoile reale ale comunității de frontieră, pentru cei trei parteneri nu există granițe atunci când vine vorba despre copiii care au nevoie de sprijin. Ne propunem ca peste 500 de copii, cadre didactice, întreaga comunitate din Banloc și Livezile, România și Plandiște, Serbia să învețe să înfrunte problemele, să întrebe și să primească răpunsuri pentru ca întreaga comunitate să devină una incluzivă. Împreună ne dorim să sprijinim creșterea nivelului de incluziune socială, educațională si culturală pentru copii,  aparținând grupurilor defavorizate din zona de frontieră.

Evenimentul de lansare a proiectului are loc miercuri, 2 august 2017, la hotel Check Inn, Timișoara, începând de la ora 15.

Citește comunicatul de presă

Check Also

Implicarea activă a comunității pentru cresterea nivelului de incluziune sociala si culturala continua

In 27 decembrie 2022, cu ocazia sărbătoririi Sfântului Ștefan, la Barite-San Ianas, in Serbia s-a ...