Acasa / Blog / Împreună învingem DOWN-ul! – ediţia a 2-a

Împreună învingem DOWN-ul! – ediţia a 2-a

Ştiţi de ce am alergat la Timotion 2016? Pentru că în România copiii cu sindrom Down trăiesc cu etichete grele și nemeritate; pentru că sunt marginalizați și excluși din sistemul educațional. Dar acest diagnostic nu presupune obligatoriu o viață socială precară. Dimpotrivă, comportamentul social al unui copil cu Down poate fi ancora unei vieți împlinite în comunitate.

Proiectul Împreună învingem DOWN-ul! – ediţia a 2-a își propune să contribuie la schimbarea percepției societății față de copiii cu sindrom Down, pentru creșterea gradului lor de incluziune socială, prin dezvoltarea unui program pentru a se adapta mai bine societății. Prin acest proiect ne propunem dezvoltarea competențelor noi de socializare pentru 10 copii cu sindrom Down și a competențelor parentale adecvate pentru 10 părinți ai acestora, precum și promovarea proiectului în comunitate.

De aceea am alergat, alături de prietenii şi susţinătorii noştri, la cursele Timotion 2016. Speram ca prin participarea la Timotion să acoperim parţial nevoile de finanţare ale proiectului: minim 4.000 lei dintr-un buget total de 10.350 lei necesari pentru participarea a 10 copii cu sindrom Down, părinții lor și 2 specialiști într-un program structurat de intervenție terapeutică și educativă, într-un cadru informal de învățare (tabara în afara orașului). Depășirea obiectivului de finanțare reduce din efortul Fundației de Abilitare Speranța de a identifica fonduri suplimentare. Mulţumim tuturor celor care ne-au susţinut şi au alergat pentru copiii cu Down la Timotion 2016!

Donatii Timotion 2016

Check Also

Implicarea activă a comunității pentru cresterea nivelului de incluziune sociala si culturala continua

In 27 decembrie 2022, cu ocazia sărbătoririi Sfântului Ștefan, la Barite-San Ianas, in Serbia s-a ...