Acasa / Blog / „Un bun început” se apropie de sfârşit

„Un bun început” se apropie de sfârşit

Acum un an și jumătate, ca răspuns la nevoile curente existente în realitatea imediată, Fundația de Abilitare ”Speranța” și Organizația Salvați Copiii” Filiala Timișoara, lansau împreună un nou proiect și, odată cu el, un serviciu complex și inovativ de intervenție timpurie pentru copiii cu dizabilităţi sau cu risc de apariție a dizabilității. Centrul ”Un bun început” își deschidea ușile pentru mai mult de 150 de copii cu autism, sindrom Down, paralizii cerebrale și alte afecțiuni neuromotorii, ȋntârzieri mentale și alte tipuri de întârziere în dezvoltare. Copii pentru care includerea într-un program de intervenție timpurie a însemnat o șansă în plus la o viață cât mai apropiată de normal.

Conferința de încheiere a proiectului ”Un bun început” a avut loc joi, 3 martie 2016, la ora 16.00, la sala Viena (mezanin) din incinta Hotel Timișoara, strada Mărășești, nr. 1-3.  Din prezidiu au făcut parte (și au deschis conferința, prin alocuțiuni): dl. Mircea Băcală – Prefectul Județului Timiș; dna Aura Codruța Danielescu – Inspector Școlar General, Inspectoratul Școlar Județean Timiș; dna Monica Trușcă – Director Executiv Protecția Drepturilor Copilului, DGASPC Timiș; dna Letiția Baba – Director executiv Fundația de Abilitare ”Speranța” și Manager de proiect ”Un bun început”; dna Delia Bajireanu – Director de programe Salvați copiii – Filiala Timișoara. În cadrul conferinţei au fost prezentate rezultatele proiectului ”Un bun început” şi activitățile sportive din cadrul proiectului. Un moment emoţionant a fost cel al mărturiilor părinților, cărora le mulţumim pentru sinceritate şi deschidere. Mulţumim şi echipei proiectului, pentru dăruire şi implicare. Fără contribuţia părinţilor şi a terapeuţilor, acest proiect nu ar fi fost posibil.

Proiectul este realizat în parteneriat cu Organizaţia Salvaţi Copiii – Filiala Timişoara, şi este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România – Componenta 4 Servicii sociale şi de bază. Scopul proiectului este prevenirea şi reducerea riscului de excluziune socială şi educaţională pentru copiii cu dizabilităţi sau cu risc de apariţie a unei dizabilităţi şi pentru familiile acestora, prin crearea unui serviciu complex de intervenţie timpurie la Timişoara.

Check Also

Percepția asupra persoanelor cu dizabilități

Încă ne izbim de prejudecăți și neînțelegeri în ceea ce privește participarea persoanelor cu dizabilități ...